Baanschema

09:00 uur - 10:00 uur10:00 uur - 11:00 uur11:00 uur - 12:00 uur12:00 uur - 13:00 uur13:00 uur - 14:00 uur14:00 uur - 15:00 uur15:00 uur - 16:00 uur16:00 uur - 17:00 uur17:00 uur - 18:00 uur18:00 uur - 19:00 uur19:00 uur - 20:00 uur20:00 uur - 21:00 uur21:00 uur - 22:00 uur22:00 uur - 23:00 uur23:00 uur - 00:00 uur

Gravel

beschikbaar

All-weather

beschikbaar

Ranking week 27

Hoogste
Senioren
Heren
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10Wat is selectietennis, wat mag je verwachten en wat zijn de voorwaarden.


De selectie bestaat uit junioren en seniorenspelers. Spelers kunnen zich niet zelf aanmelden voor de selectietraining, maar spelers met meer talent, inzet en potentie kunnen worden voorgedragen aan de selectietrainer en de Technische Commissie.
 
De spelers worden ingedeeld in 7 groepen, te weten groep A t/m groep G.
De groepen worden op sterkte samengesteld, waarbij groep A bestaat uit de beste spelers van de selectie. Daarna komt groep B en zo zal het niveau aflopen naar groep G. In praktijk zal groep G voor de jongste selectiejeugd (basisschool) gereserveerd zijn.
 
Trainingen
Alle groepen trainen gedurende het zomerseizoen twee keer per week buiten bij HLTC De Kuil.
Gedurende het winterseizoen trainen de groepen ook 2 keer per week; om deze trainingen betaalbaar te houden, worden de eventuele indoortrainingen in de winter voor een deel door HLTC De Kuil gesubsidieerd. Alle selectietrainingen worden verzorgd door een gelicenceerde selectietrainer.
 
Per trainingsseizoen worden de trainingstijden opnieuw bepaald. De trainingstijden zijn per seizoen afhankelijk van de beschikbaarheid van de trainers en de banen (bij De Kuil, als ook bij de zgn. indoorbanen).

 
Competitie
In het voorjaar worden alle selectiespelers opgesteld in een competitieteam namens HLTC De Kuil en wordt deelgenomen aan de voorjaarscompetitie.


Selectievoorwaarden HLTC De Kuil
Selectiespelers hebben tennis als eerste prioriteit voor sportbeoefening. Er zullen geen concessies worden gedaan omwille van andere sporten en/of andere hobby’s.  
 • Selectiespelers conformeren zich aan de aangeboden trainingsdagen en -tijden. Er zal gedurende een trainingsseizoen (zomer/winter) geen mogelijkheid zijn tot verandering in dagen, tijden of groepen
 • Verhinderingen omwille van schooltijden, verplichtingen bij de KNLTB of andere tennisscholen, ziekte of blessures zullen niet leiden tot vermindering of restitutie van het lesgeld.
 • Absentie bij de trainingen vooraf verplicht melden met opgaaf van reden bij de selectietrainer of via een mail aan tc@hltcdekuil.nl.
 • Voor HLTC De Kuil deelnemen aan de voorjaarscompetitie en alle competitiedagen beschikbaar zijn (ook tijdens de inhaaldagen)
 • Tijdens het selecteren van spelers kan de TC rekening houden met:
  • De deelname aan het Open (jeugd-) toernooi van HLTC De Kuil. Bij voorkeur deelname aan het enkelspel.
  • De deelname aan de Clubkampioenschappen voor junioren en/of senioren. Bij voorkeur deelname aan het enkelspel.
  • Het aantal gespeelde toernooien bij andere verenigingen. Bij voorkeur deelname aan het enkelspel.
  • De deelname aan de diverse georganiseerde aangeboden activiteiten zoals bijv. speciale trainingsprogramma's, najaarsuitwisseling, wintercompetitie etc.
Indien aan één van bovenstaande voorwaarden niet kan worden voldaan, behoudt HLTC De Kuil het recht sanctie's op te leggen en/of het gesubsidieerde bedrag van de trainingen terug te vorderen.

Waarom zou je graag bij de selectie willen horen?
 • Je krijgt bij HLTC De Kuil de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot een (zeer) goede tennisser.
 • Je krijgt meer training op een hoger niveau.
 • Je hebt training met spelers met dezelfde passie. Hierdoor beleef je meer speelplezier.
 • Trainers en de TC blijven op zoek naar extra uitdagingen zoals bijvoorbeeld het laten meespelen aan een wintercompetitie door de jongste jeugd, het organiseren van uitwisselingen voor de middengroep, maar ook conditie- en/of fitnesstrainingen voor de oudere spelers.
 • Je speelt in de hoogste (jeugd-) competitieteams.
 • Er wordt in de winter grotendeels binnen getraind. Hierdoor kunnen we meer trainingsweken bieden en meer continuïteit omdat we minder afhankelijk zijn van de weersomstandigheden.
X
...